artikkel

Kaker og bakverk man sjelden finner

Skrevet av Ivar Eidsaa

– Vi hadde lyst til å bosette oss i Søgne. Vi trives her. De vi møter er trivelige og åpne, forteller de to.

I april 2023 kunne de åpne sin egen café i Tangvall Arena. Deven's Cafe representerer et helt nytt smakskonsept i Søgne.

De har gjort det før, nærmere bestemt i Sverige. I syv år drev de Deven's Cafe på Nordby-senteret i Sverige, en cafe og kaffebar som ble svært godt besøkt.

Ønsket å flytte hjem

De to hadde et sterkt ønske om å kunne flytte hjem, noe de valgte å gjøre. Samad fortsatte å drive Deven's Cafe på Nordby shoppingsenter og pendlet mellom Kristiansand og Sverige, mens Jaylan Bahroz Joamir gikk i gang med en bachelor i statsvitenskap, og fortsatte med en videreutdanning innen gjelds rådgivning for privatpersoner. Parallelt jobbet hun ved en privat barneverninstitusjon.

Før de flyttet til Sverige var Jaylan frukt- og grøntansvarlig hos Rema 1000 i Sørlandsparken.

– Det ble bare Rema 1000 på meg, smiler Jaylan, som da hun gikk på videregående skole også jobbet ved Rema 1000-butikken i Søgne.

Har jobbet i Hellas

Samad har også jobb i Hellas og ble der sterkt inspirert av greske matretter og smaker, en inspirasjon han brukte til å utvikle helt nye retter med gode råvarer, og hvor alt fremstilles fra bunnen av for å sikre best mulig smak og utseende på maten som serveres.

Deven's Cafe-konseptet slo svært godt an i Sverige, og Samad ble bedt om å fortsette. Men som nevnt, lysten til å flytte hjem til Sørlandet var for sterk.

 I april kunne de to åpne Deven's Cafe på Tangvall Arena. Samad forteller om hektiske måneder, med stadig flere kunder.

Greske smaker

I dag har de to flere som kjøper frokost og lunsj maten hos dem. Spesielt Graviera med kretaost er blitt en slager, hvor de to selger et par hundre slike på en normal arbeidsdag.

– Graviera med kretaost kommer fra Hellas og er Hellas nest mestpopulære ost etter fetaost.

Vi baker helt ferske Graviera hver morgen. De lukter helt himmelsk og smaker helt fantastisk, hvor vi gjerne serverer med gresk salat og tzatziki.

– All maten vi serverer skal være fersk, og vi endrer salatene hele tiden slik at salatene alltid smaker noe annerledes enn den salaten kunden kjøpte forrige gang. Det er gøy å prøve smakstilsetninger, smiler Samad.

Baker kakene selv

Han baker også kakene som er å få kjøpt i kjøledisken, også er bakes alt fra bunnen av hver dag. Kakene representerer noe helt nytt i Søgne, med andre ord kaker man ikke får andre steder, så også med menyen på te og kaffe.

 – Vi er blitt rike på erfaringer, og det er inspirerende å se at vi har klart å skape vårt eget konsept og at utviklingen har vært så god. Vi trives veldig godt i Søgne. Vi er blitt veldig godt tatt i mot. De vi møter er trivelige, og vi har fått en flott respons. Hva mer kunne vi ha ønsket oss, sier Samad Ismael og Jaylan Bahroz Joamir

Artikkel skrevet av Ivar Eidsaa 24. juli 2023.

Få med deg alt som skjer

på Tangvall Arena

Få med deg de nyeste tilbudene, arrangementer og nyheter om Tangvall Arena – meld deg på vårt nyhetsbrev!